Bemutatkozó videó

A semmeringi hágónál 1000-1360 méter között fekszik a magyarok és bécsiek körében is rendkívül népszerú síterület. Előnye, hogy könnyen és gyorsan megközelíthető, hiszen közvetlenül az S6-os főútvonal mentén fekszik.

Összesen három lift, egy nyolcszemélyes kabinos, egy négyüléses, két húzólift és egy gyakorlólift várja az ide látogatókat. Családosoknak, kezdöknek és sportos síelőknek egyaránt megfelelő szolgáltatást nyújt.

A 14 km hosszú, gyönyörűen
karbantartott, könnyű, középnehéz és nehéz lesiklópályák hóbefedettsége tökéletes a 25 hóágyúnak köszönhetően. Semmering-Hirschenkogel fő attrakciója az európai szinten is kivételes éjszakai megvilágítás, ezért is kapta a Zauberberg (Varázshegy) nevet. Hat sípályán élvezhetünk, világkupaszinvonalú megvilágítást, de szánkópálya és éjszakai bárok is hozzájárulnak a varázslatos esti hangulathoz. Ráadásul Hirschekogelen a 2006/2007-es szezontól egy újabb sípálya borul éjszakánként fényárba, nevezetesen a Südhang. Így hétre bővül az éjszakai lejtők száma a Varázshegyen.

Semmering ezzel Ausztria legnagyobb estisíparadicsommá nőtte ki magát. Aki még nem próbálta az esti csúszkálást, annak bátran ajánlhatom, hiszen szinte jobb fényviszonyok vannak, mint napközben. Ráadásul hazánkhoz közel csak ez a hely tud ilyen szinvonalú esti és nappali sípályákat ilyen mennyiségben és hosszban nyújtani.

Semmering - eine große Geschichte
Im Wandel der Jahrhunderte hat diese romantische Passlandschaft mit Ihren steilen Kalkwänden, zerklüfteten Felsen, breiten Bergrücken und weiten Tälern manch einschneidende Veränderung erfahren.
weiter >>>

Semmering (Ort)


weiter >>>

Semmering
aus Wikipedia, der freien Enzyklopädie
Der Semmeringpass oder kurz Semmering ist ein 984 m ü. A. hoher Gebirgspass zwischen der Raxalpe im Norden und dem Wechselgebirge im Süden. Der Sonnwendstein und der Hirschenkogel liegen im Süden und der Pinkenkogel im Norden. Er bildet die Grenze zwischen Niederösterreich und Steiermark.
weiter >>>